Tilbake

Appelsinkake III

Ingredienser  
Mørdeig:
300 g hvetemel
200 g smør
100 g sukker
skallet av en appelsin

Fyll:
2-3 appelsiner
(eller tilsvarende mengde klementiner)
75 g mandler
2 egg
1,5 dl fløte
vaniljesukker etter smak
Slik gjør du
Lag mørdeig ved å smuldre smøret i melet og sukkeret, bland i revet appelsinskall.
Trykk deigen ut i en form (diameter 24-26 cm). La den stå kaldt i ca. 30 minutter.
Skrell appelsinene, ta vekk mest mulig av det hvite. Skjær appelsinene i 1 cm tynne skiver eller båter.
Legg de tett i tett i formen. Visp sammen egg og fløte og smak til med vaniljesukker.
Hell blandingen over og dryss på hakkede mandler.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Server den lunken eller kald med krem eller iskrem til.
Kilde: ho Wenche