Appelsinkake III |
|
|
Ingredienser |
|
Mørdeig: 300 g hvetemel 200 g smør 100 g sukker skallet av en appelsin
Fyll: 2-3 appelsiner (eller tilsvarende mengde klementiner) 75 g mandler 2 egg 1,5 dl fløte vaniljesukker etter smak
|
|
Slik gjør du |
Lag mørdeig ved å smuldre smøret i melet og sukkeret, bland i revet appelsinskall. Trykk deigen ut i en form (diameter 24-26 cm). La den stå kaldt i ca. 30 minutter. Skrell appelsinene, ta vekk mest mulig av det hvite. Skjær appelsinene i 1 cm tynne skiver eller båter. Legg de tett i tett i formen. Visp sammen egg og fløte og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over og dryss på hakkede mandler. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Server den lunken eller kald med krem eller iskrem til. |
Kilde: ho Wenche |
|