Tilbake

Selskapskake

Ingredienser  
Bunn:
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter
1 ss hvetemel

Fyll:
50 g melis
0,25 dl vann
3 eggeplommer

400 g marsipan

1 plate kokesjokolade, 20 g delfiafett
Slik gjør du
Bunn: Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett melisen og pisk til marengs. Vend forsiktig inn de malte mandlene og hvetemelet. Ha i en rund form og stek i ca. 30 min ved 180-200 grader. Avkjøl.

Fyll: Kok melis og vann på svak varme i 8 min. Pisk eggeplommene godt og tilsett den avkjølte sukkerblandingen. Smør fyllet over mandelbunnen.

Kjevl ut marsipanen og ha den over kaken.

Smelt kokesjokoladen og delfiafettet på svak varme eller i vannbad og ha over marsipanen. Pynt med marsipanfigurer eller strøssel.
Kilde: Anita