Selskapskake |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 200 g malte mandler 200 g melis 3 eggehviter 1 ss hvetemel
Fyll: 50 g melis 0,25 dl vann 3 eggeplommer
400 g marsipan
1 plate kokesjokolade, 20 g delfiafett |
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett melisen og pisk til marengs. Vend forsiktig inn de malte mandlene og hvetemelet. Ha i en rund form og stek i ca. 30 min ved 180-200 grader. Avkjøl.
Fyll: Kok melis og vann på svak varme i 8 min. Pisk eggeplommene godt og tilsett den avkjølte sukkerblandingen. Smør fyllet over mandelbunnen.
Kjevl ut marsipanen og ha den over kaken.
Smelt kokesjokoladen og delfiafettet på svak varme eller i vannbad og ha over marsipanen. Pynt med marsipanfigurer eller strøssel. |
Kilde: Anita |
|