Glasurpletter |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
250 gr melis 625 gr margarin 750 gr hvetemel 125 gr eggeplommer Litt vaniljesukker (kan sløyfes)
Melisglasur: melis vann evt. sitronsaft |
|
|
Slik gjør du |
Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Smøret skal IKKE smeltes, men være romtemperert når du lager deigen. Ikke arbeid den alt for mye, bare til den er blandet. Legg deigen kaldt noen timer, før du kjevler den ut til ca 3 mm tykkelse. Stikk ut rundinger f.eks med et glass og legg kakene på bakeplater med bakepapir. Stek kakene på 200 grader til de er gyllen brun. La kakene kjøle ned.
Bland så melisglasur. Lag gjerne glasur med smak, f.eks kan du erstatte alt eller deler av vannet med sitronsaft. Smør ønsket mengde glasur på hver kake. Snadder!!
|
Kilde: Gunnar |
|