Success med pærer (pærekake) |
|
Kan med fordel lages kvelden før og settes i kjøleskap over natten.
Lag 1 stor, rund kake eller 2 avlange (i brødformer) hvorav den ene kan fryses uten krem og pærer og tillages raskt ved behov senere.) |
Ingredienser |
|
Bunn: 4 eggehviter 2 kopper sukker 250g malte mandler 1 og 1/2 ss hvetemel 1 ts bakepulver
Fyll: 4 eggeplommer 1/2 kopp sukker 100 g meierismør 100 g melkesjokolade 1 boks hermetiske pærer 1 dl fløte
1/3 l pisket fløte |
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland i malte mandler, mel og bakepulver. Stek i 1 stor rund form eller 2 avlange, ca. 45 min. på 160 gr. C.
Fyll: Eggeplommer, sukker og fløte røres over varme til det så vidt koker. Kjøles litt før smøret kuttet i kuber blandes inn. Avkjøl helt før det bres over kaken. Smelt melkesjokoladen og dekk over eggekremen. Legg deretter et tett lag med avrente pæreskiver (spar noen til pynt øverst) og så den piskete kremen.
|
Kilde: Stavanger |