Tilbake

Success med pærer (pærekake)

Kan med fordel lages kvelden før og settes i kjøleskap over natten. Lag 1 stor, rund kake eller 2 avlange (i brødformer) hvorav den ene kan fryses uten krem og pærer og tillages raskt ved behov senere.)
Ingredienser  
Bunn:
4 eggehviter
2 kopper sukker
250g malte mandler
1 og 1/2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
4 eggeplommer
1/2 kopp sukker
100 g meierismør
100 g melkesjokolade
1 boks hermetiske pærer
1 dl fløte

1/3 l pisket fløte
Slik gjør du
Bunn:
Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland i malte mandler, mel og bakepulver.
Stek i 1 stor rund form eller 2 avlange, ca. 45 min. på 160 gr. C.

Fyll:
Eggeplommer, sukker og fløte røres over varme til det så vidt koker. Kjøles litt før smøret kuttet i kuber blandes inn. Avkjøl helt før det bres over kaken.
Smelt melkesjokoladen og dekk over eggekremen. Legg deretter et tett lag med avrente pæreskiver (spar noen til pynt øverst) og så den piskete kremen.
Kilde: Stavanger