Eplekake med marsipanlokk |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Deig: 4 dl hvetemel 1,5 dl sukker 125 g mykt smør 1,5 ts bakepulver 1,5 ts vaniljesukker 1 egg. Kan sløyfes, bruk evt. 2-3 ss kaldt vann
Fyll: 5 store, syrlige epler 2-3 ts kanel 4 ss sukker
Pynt: 3 dl fløte 500 g marsipan (alt brukes ikke, men for å få fint marsipanlokk er det best å ha stort lokk og skjære vekk det overskytende) |
|
|
Slik gjør du |
Deigen: Alt blandes i foodprocessor. Hvis massen blir veldig tykk, ha i en 1ss vann ekstra. Trykk 3/4 av deigen ut i en smurt springform, 24 eller 26 cm.
Riv eplene eller skjær dem i veldig små biter. Bland epler, kanel og sukker og legg det over deigen. Fordel resten av deigen over.
Stekes ved 180 grader i ca 35 minutter eller til den har gyllen farge. Avkjøl kaken helt.
Pisk kremen og fordel den over kaken og ned på sidene. Kremen piskes godt, ellers begynner marsipanen å "svette".
Kjevle ut marsipanen og legg lokket på kaken. Tips for å lage fine marsipanlokk finner du som egen oppskrift, søk på marsipanlokk.
Dryss kanel på lokket eller lag marsipanpynt som passer for anledningen. |
Kilde: Oddny/Kakemonsen.no |
|