Tilbake

Eplekake med marsipanlokk

Ingredienser Bilde
Deig:
4 dl hvetemel
1,5 dl sukker
125 g mykt smør
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1 egg. Kan sløyfes, bruk evt. 2-3 ss kaldt vann

Fyll:
5 store, syrlige epler
2-3 ts kanel
4 ss sukker

Pynt:
3 dl fløte
500 g marsipan (alt brukes ikke, men for å få fint marsipanlokk er det best å ha stort lokk og skjære vekk det overskytende)
Eplekake med marsipanlokk
Slik gjør du
Deigen: Alt blandes i foodprocessor. Hvis massen blir veldig tykk, ha i en 1ss vann ekstra.
Trykk 3/4 av deigen ut i en smurt springform, 24 eller 26 cm.

Riv eplene eller skjær dem i veldig små biter. Bland epler, kanel og sukker og legg det over deigen. Fordel resten av deigen over.

Stekes ved 180 grader i ca 35 minutter eller til den har gyllen farge. Avkjøl kaken helt.

Pisk kremen og fordel den over kaken og ned på sidene. Kremen piskes godt, ellers begynner marsipanen å "svette".

Kjevle ut marsipanen og legg lokket på kaken. Tips for å lage fine marsipanlokk finner du som egen oppskrift, søk på marsipanlokk.

Dryss kanel på lokket eller lag marsipanpynt som passer for anledningen.
Kilde: Oddny/Kakemonsen.no