Fin sjokoladekake - Gateau Marcel |
|
Denne kaken er nokså enkel og rask å lage, og er en flott dessertkake. |
Ingredienser |
Bilde |
140 g mørk sjokolade (for eksempel Lindt m. 70% kakao) 140 g smør 140 g melis 4 eggeplommer 7 eggehviter Smør til formen
|
|
|
Slik gjør du |
Smør en springform på 24 cm med smør. Legg evt. et bakepapir i bunnen, men pass på at det ligger helt nede i bunnen uten luftlomme. Hakk sjokoladen grovt. Smelt smøret. Rør sjokoladen i smøret til den er smeltet. Rør inn melis. Rør inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell ¾ av røren i formen og stek ved 170 grader i 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen, fordel resten av røren over og la kaken bli kald. Serveres for eksempel med is og rørte bringebær.
|
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: Kakemonsen.no |