Limesnitter |
|
Jordbær og bringebær kan også brukes i denne oppskriften. Isen kan stå i fryseren over lengre tid. Den blir bare hardere i konsistensen, men smaker like godt. Veldig god når det er sommer:) |
Ingredienser |
|
5-6 lime 6 plater gelatin 150 g sukker 100 g søt havrekjeks, fingerkjeks eller andre søte kjeks 60 g smør 250- 300 g vannmelon 2,5 dl yoghurt naturell 3 dl kremfløte |
|
Slik gjør du |
Riv skallet av limefruktene og press ut saften. Det skal bli ca. 1 1/4 dl. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Kok limesaft og sukker i to minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem inn i den varme limelaken. Avkjøl blandingen til den begynner å stivne.
Knus kjeksene, smelt smøret og elt det sammen. Elt også inn en skje av limeskallet. Kle en brødform, ca. 10x30 cm, med plastfolie, og klem kjeksmassen ned i bunnen.
Skrell vannmelonen og plukk ut kjernene. Skjær den i små terninger og la dem renne godt av. Rør yoghurt og resten av limeskallet i limesirupen. Visp fløten stiv og rør den i limesirupen sammen med melonterningene. Hell blandingen i formen og sett den i fryseren i 3 timer.
Hvelv isen ut av formen og ta av folien. Skjær isen i tykke skiver. Melonbåter kan godt serveres ved siden av. |
Kilde: eip |
|