Tilbake

CAMILLAS SUKSESSTERTE

I denne oppskriften har jeg doblet bunnene og tredoblet kremen, det er derfor ei veldig mektig kake, men fantastisk god. Lykke til.
Ingredienser  
BUNNER:
400 gr. malte hasselnøtter
400 gr. melis
2 ts. bakepulver
10 eggehviter.

KREM:
1 pl. mørk kokesjokolade
9 ts. vaniljesukker
450 gr. meierismør
4 1/2 dl. kremfløte
375 gr. sukker
15 eggeplommer
Slik gjør du
BUNNER:
Eggehvitene piskes stive. Melis, bakepulver og malte nøtter blandes forsiktig i.
Ha i to like store former, ca 24- 26 cm, og stek midt i ovnen i ca 20-25 min v. 175 grader.

KREM:
Fløte, eggeplommer og sukker blandes i en tykkbundet kasserolle, og varmes opp under omrøring til det blir tykt, tas av plata.
Avkjøl noe, rør inn smør. Ta av ca 1/3 av kremen og rør inn kokesjokoladen.
La stå kaldt, helst til neste dag.
Legg gul krem mellom de to bunnene og oppå. Sjokoladekremen smøres rundt kanten. Pyntes evt. med sjokolade.
Kilde: CAMILLA