CAMILLAS SUKSESSTERTE |
|
I denne oppskriften har jeg doblet bunnene og tredoblet kremen, det er derfor ei veldig mektig kake, men fantastisk god. Lykke til. |
Ingredienser |
|
BUNNER: 400 gr. malte hasselnøtter 400 gr. melis 2 ts. bakepulver 10 eggehviter.
KREM: 1 pl. mørk kokesjokolade 9 ts. vaniljesukker 450 gr. meierismør 4 1/2 dl. kremfløte 375 gr. sukker 15 eggeplommer |
|
Slik gjør du |
BUNNER: Eggehvitene piskes stive. Melis, bakepulver og malte nøtter blandes forsiktig i. Ha i to like store former, ca 24- 26 cm, og stek midt i ovnen i ca 20-25 min v. 175 grader.
KREM: Fløte, eggeplommer og sukker blandes i en tykkbundet kasserolle, og varmes opp under omrøring til det blir tykt, tas av plata. Avkjøl noe, rør inn smør. Ta av ca 1/3 av kremen og rør inn kokesjokoladen. La stå kaldt, helst til neste dag. Legg gul krem mellom de to bunnene og oppå. Sjokoladekremen smøres rundt kanten. Pyntes evt. med sjokolade.
|
Kilde: CAMILLA |
|