Tilbake

Mokkakake II

Helt fantastisk kake, med svak kaffesmak både av krem og bunn. Utrolig god kombinasjon med fløtekrem, kaffe og sjololade. Har bakt den et utall ganger. Blir aldri lei...
Ingredienser  
BUNN:
5 egg
125 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 ss sterk kaffe, avkjølt
FYLL:
6 dl fløte
4 ss sukker
6 ss KALD kaffe
GLASUR:
1,5 dl fløte
4 ss sukker
1 1/2 plate kokesjokolade
Slik gjør du
Lag vanlig sukkerbrødbunn, der du lager stiv eggedosis av egg og sukker, sikter i mel og bakepulver og tilsetter den kalde kaffen til slutt.
24 cm rund form, kledd med smurt bakepapir i bunnen, 180 grader, midt i ovnen , ca 30 til 35 min. Avkjøles på rist.
Stivpisk krem og sukker, tilsett kald kaffe, smak til.
Del kaken i 2, dynk gjerne med litt kaffemelk hvis du ønsker mer kaffesmak. Hvis ikke dynker du bare med melk/fløte.
Fyll i mellom og oppå.
Kokesjokoladen smeltes oppi fløten, sammen med sukkeret. Sett kaken på rist og slå glasuren over kaken, la den renne ned på sidene.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage
Kilde: titti