Mokkakake II |
|
Helt fantastisk kake, med svak kaffesmak både av krem og bunn. Utrolig god kombinasjon med fløtekrem, kaffe og sjololade. Har bakt den et utall ganger. Blir aldri lei... |
Ingredienser |
|
BUNN: 5 egg 125 g sukker 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 5 ss sterk kaffe, avkjølt FYLL: 6 dl fløte 4 ss sukker 6 ss KALD kaffe GLASUR: 1,5 dl fløte 4 ss sukker 1 1/2 plate kokesjokolade |
|
Slik gjør du |
Lag vanlig sukkerbrødbunn, der du lager stiv eggedosis av egg og sukker, sikter i mel og bakepulver og tilsetter den kalde kaffen til slutt. 24 cm rund form, kledd med smurt bakepapir i bunnen, 180 grader, midt i ovnen , ca 30 til 35 min. Avkjøles på rist. Stivpisk krem og sukker, tilsett kald kaffe, smak til. Del kaken i 2, dynk gjerne med litt kaffemelk hvis du ønsker mer kaffesmak. Hvis ikke dynker du bare med melk/fløte. Fyll i mellom og oppå. Kokesjokoladen smeltes oppi fløten, sammen med sukkeret. Sett kaken på rist og slå glasuren over kaken, la den renne ned på sidene. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage |
Kilde: titti |
|