Rabarbra Crisp |
|
Amerikansk favoritt. Deilig og frisk og serveres lunken sammen med is, fløte eller vaniljekrem. Det er det brune sukkeret som gir den den litt karamelliserte smaken. Bland gjerne sammen med f.eks jordbær, eller annen frukt/bær, eller bruk grunnoppskrift til annen frukt/bær. |
Ingredienser |
Bilde |
2,5 dl brunt sukker (helst lyst) 2,5 dl mel 1,75 dl snarkokte havregryn 1,5 dl smeltet smør 5 ml kanel 1 liter rabarbra, oppskjært 2,5 dl sukker (vanlig) 2,5 dl vann 30 ml Maizena 5 ml vanilje ekstrakt |
|
|
Slik gjør du |
I en skål, bland sammen brunt sukker, mel, gryn smør og kanel. Det blir tørt og smuldrete. Press halve blandingen i en smurt 20x20 cm form. Strø over oppskjært rabarbra.
I en gryte ha hvit sukker, vann, Maizena og vanijeekstrakt og kok det sammen til det klarner. Tøm over rabarbraen.
Ha på resten av smuldre blandingen og bak i 190 grader i 45-55 minutter. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten egg |
Kilde: Cookiemonster |
|