Tilbake

Saftig eplekake II

En god og saftig eplekake som det bare tar noen minutter å få i ovnen. Server den gjerne nybakt, evt med iskrem eller pisket krem til, men kaken er VELDIG god uansett. Oppskriften er funnet i et gammelt bilag til Familien(9/98)
Ingredienser Bilde
150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g smør, kjøleskapskaldt, meierismør blir EKSTRA godt!
2 egg
ca 4-5 epler, gjerne syrlige
2 ts sukker, VELDIG godt med perlesukker!
1 ts kanel
hakkede mandler etter smak, gir VELDIG god smak.
Saftig eplekake II
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader.
Fest bakepapir i bunnen av en 24 cm springform, smør papiret.
Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle.
Skjær smøret i terninger som smuldres i det tørre.
Pisk eggene inn i røren.
Fordel røren i formen.
Skrell, rens og skjær eplene i forholdsvis store båter.
Stikk dem ned i deigen.
Bland sukker, kanel og mandler, dryss det over kaken.
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca 45 minutter,sjekk gjerne etter 40 minutter om den er ferdig.
Avkjøles litt før den legges over på fat.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage
Kilde: titti