Saftig eplekake II |
|
En god og saftig eplekake som det bare tar noen minutter å få i ovnen. Server den gjerne nybakt, evt med iskrem eller pisket krem til, men kaken er VELDIG god uansett.
Oppskriften er funnet i et gammelt bilag til Familien(9/98) |
Ingredienser |
Bilde |
150 g hvetemel 150 g sukker 1 ts bakepulver 150 g smør, kjøleskapskaldt, meierismør blir EKSTRA godt! 2 egg ca 4-5 epler, gjerne syrlige 2 ts sukker, VELDIG godt med perlesukker! 1 ts kanel hakkede mandler etter smak, gir VELDIG god smak. |
|
|
Slik gjør du |
Sett stekeovnen på 180 grader. Fest bakepapir i bunnen av en 24 cm springform, smør papiret. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Skjær smøret i terninger som smuldres i det tørre. Pisk eggene inn i røren. Fordel røren i formen. Skrell, rens og skjær eplene i forholdsvis store båter. Stikk dem ned i deigen. Bland sukker, kanel og mandler, dryss det over kaken. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca 45 minutter,sjekk gjerne etter 40 minutter om den er ferdig. Avkjøles litt før den legges over på fat.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage |
Kilde: titti |
|