Enkel suksessterte |
|
En vidunderlig god kake stappfull av de herligste kalorier!
Hele kaken kan lages dagen før.
Kaken er veldig smakfull og lekker, uten å være avansert og komplisert å lage. |
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 3 dl mandler 3 eggehviter 2 dl sukker
KREM: 1 1/2 dl kremfløte 1 1/2 dl sukker 1 1/2 ts vaniljesukker 3 eggeplommer 150 g smør, romtemperert
PYNT: Hakkede mandler, flak eller skiver. |
|
|
Slik gjør du |
BUNN: Sett stekeovnen på 175 grader. Legg et bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og smør papiret. Stivpisk eggehvitene, mens du pisker inn sukkeret litt etter litt, til du har en seig, blank marengs. Mal mandlene fint i en foodprocessor. Fold dem forsiktig inn i marengsen. Fordel røra utover i formen. Stek i nedre del av formen ca 45 min, sjekk litt før om den er ferdig.
FYLL: Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker. Pisk eggeplommene til skum i en bolle. Pisk inn fløteblandingen i en tynn stråle. Hell dette tilbake i kjelen. NB! IKKE STERK VARME. Kremen må ikke koke. PISK TIL MASSEN TYKNER OG ER LIKE VED Å KOKE. Pass på at du visper hele tiden, SLIK AT DU IKKE BRENNER KREMEN OG SAMTIDIG KJENNER NÅR KREMEN BEGYNNER Å TYKNE. DA TAR DU KJELEN MED EN GANG AV PLATEN. Avkjøl. Rør smøret mykt i en bolle. Pisk inn eggekremen litt etter litt. Hvelv kaken på et fat og trekk papiret forsikteg av. Bre fyllet oppå og rundt kaken. La mandelflakene bli gyldne i en tørr stekepanne over lav varme. AVKJØL flakene( VIKTIG ellers vil kremen smelte) og dryss dem over kaken.
Kommentar fra redaktør: Hvis du tar den smørmengden som står her, kan du evt. sprøyte kremen på kaken, se bildet. Her er det brukt Wilton 1M tyll. Du kan også ta litt mindre smør i, men da blir ikke kremen like stiv. Det er en smaksak, men redaktøren ville kanskje prøvd med litt mindre smør neste gang. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Uten hvetemel, Velegnet til frysing |
Kilde: titti |
|