Bollefisker |
|
Litt vanskelig å lage men både voksne og barn elsker dem!
OBS!! Man kan bruke ferdig vaniljekrem! 12 stk. |
Ingredienser |
|
100 g margarin 2 1/2 dl melk 1/2 pakke gjær (25g) 1/2 dl sukker 1/2 ts salt 6-7 dl hvetemel+til utbaking
fyll: 1 pakke vanilljesaus til koking 2 ss sukker 2 1/2 dl melk
1 egg til pensling
pynt: 1 pose mandelflak (50g) |
|
Slik gjør du |
1. Smelt smøret
2. Tilsett melk og varm det opp til det er fingervarmt
3. Smuldre gjær og tilsett sukker og gjær.rør til gjæren er løst opp. Rør i mel til en glatt deig.
4. Kna deigen til den er smidig og hev under håndklede i ca 30 min.
5. Bland vaniljesauspulver og sukker i en kasserolle. Rør i melken.
6. Kok opp vaniljekremen menas du rører hele tiden. ta kasserollen av platen og avkjøl vaniljekremen. Rør i den av og til mens den blir kald.
7. Ta opp bolledeigen på melet bakebord. Del deigen i to og kjevle hver del til to like store runde plater.
8. Legg vailjekremen i 12 små hauger på den ene deig platen.
9. Legg den andre deig platen over og klem deigen sammen rundt vaniljekremhaugene.
10. Skjær ut fisker rundt haugene.
11. Legg fiskene på bakepapir på en bakeplate. la dem heve i 15 min. sett stekeovnen på 250 gradder.
12. Pensle fiskene med egg og pynt med mandelspon.
13. Stek fiskene midt i ovnen ved 250 grader i ca 10 min til de er pent brune og har hevet seg. Avkjøl på rist. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: kristine 13 år |