Sjokoladekjeks |
|
Disse kan lages i minst to varianter: En med kakaopulver og nøtter og rosiner, og en "chocolate chip"-variant med hakket sjokolade, da uten kakaopulver og rosiner. Veldig mye sunnere enn ferdiggkjøpte kjeks. Best ferske. |
Ingredienser |
|
3 dl hvetemel (fint, eller sammalt hvis du vil ha en sunnere variant) 3 dl lettkokte havregryn 2 dl sukker 1 dl olje 2 dl vann 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 3-4 ss kakaopulver eller 1/2 plate hakket mørk kokesjokolade 1 dl rosiner(valgfritt) 1 dl hakkete hasselnøtter (valgfritt)
Bland det tørre godt, rør i olje og vann. sett med skje på bakepapir og stek i ca 15. min på 180 -200 grader. skal være litt sprø, men myke inni. |
|
Slik gjør du |
Bland det tørre godt, rør i olje og vann. Sett med skje på bakepapir og stek på 180 grader i ca 15 min. De skal være litt sprø, men myke inni. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Uten egg, Uten melkeprodukter |
Kilde: lou |
|