Saftige sjokoladekjeks |
|
Sinnsykt gode, og forsvinner på et øyeblikk!
Jeg er ikke så nøye på å bruke både lys og mørk sjokolade, men slår det ofte sammen til en av delene. Tar den typen jeg har for hånden. Godt blir det uansett. Merk at røren blir ganske kompakt, og det er helt riktig. |
Ingredienser |
Bilde |
110 g mykt smør 1 1/2 dl lyst brunt sukker 1 egg 1 ts bakepulver 2 1/2 dl hvetemel 1 3/4 dl havregryn 115 g hvit sjokolade, grovhakket 60 gr mørk sjokolade, grovhakket 60 gr lys sjokolade, grovhakket |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt. Sikt mel og bakepulver i blandingen og vend det forsiktig inn med en metallskje, Tilsett gryn og hakket sjokolade og rør til sjokoladen er jevnt fordelt. Sett 18-20 spiseskjeer med røre på brett, med god plass imellom. Stek kjeksene ved 190 grader i 12-15 min eller til de begynner å bli gyllenbrune. Avkjøles 2-3 min på stekebrettet og deretter på rist. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Rita (oppskrift og foto) |
|