Bountywannabe |
|
Denne kakeoppskrifen fikk jeg av min mor som er en meste på å lage gode kaker. Etter første stykke av denne kaken, var jeg hektet. Liker du bounty sjokoladen, kommer du definitivt til å ELSKE denne kaken. Jeg lover deg, du kommer ikke til å angre! |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 200 g kokosmasse 200 g melis 6 eggehviter
Fyll: 6 eggeplommer 150 g lys kokesjokolade (kan også bruk mørk, litt annerledes smak) 90 g melis 150 g smør |
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk melis og eggehviter stivt. Vend inn kokosmassen og fordel den jevnt utover en liten langpanne (kan også bruke springform (20 cm), men må da helst ha 2 stk ettersom dette kan ta litt tid). Stek kaken i ca. 25 - 30 min ved 170 grader. Steketiden variere fra ovn til ovn så pass derfor hele tiden på ettersom kaken ikke skal være mer enn lett gyldenbrun når den er ferdig.
Fyll: Smelt sjokoladen sammen med smøret på svak varme (i micro eller vannbad). Rør sammen siktet melis og eggeplommer. Ha sjokoladeblandingen (når den er kald) i eggeblandingen og rør til du får en fin krem. Dersom sjokoladeplandingen er for varm, vil kremen bli flytende. Er uhellet ute er det bare å sette kremen inn i kjøleskapet en stund, mens du passer på å røre jevnlig i den. Til slutt legger du kremen mellom bunnene, på toppen og rundt kaken. Lykke til! |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten hvetemel |
Kilde: Sjoko-Freak :D |
|