Prinsessekake (2 stk) |
|
Det blir to kaker. Veldig god, men det er viktig å heve godt |
Ingredienser |
|
200 g smør 5 dl melk 100 g gjær 150 g sukker 1ts kardemomme ca.1kg hvetemel
Fyll: 200 g malte mandler 200 g melis litt vann 1 pakke ferdig vaniljekrem
Melisglasur til pynt. |
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og lunk melka i det, rør ut gjæren i litt av væska og bland sammen. Ha i sukker og kardemomme og rør i melet til en passelig deig, ikke for fast. Hev til dobbel størrelse.
Ta deiga ut på bakebordet og del i to. Ta en tredjedel av hvert emne og trykk ut godt i smurte former(24-26 cm). Fordel halvparten av mandelmassen i hver form og fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå i hver form. Kjevl ut resten av deiga til avlange leiver. Fordel resten av vaniljekremen utover. Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i 3 cm. brede stykker og sett dem ned i formene med snittflata ned. Hev til dobbel størrelse.
Denne kaken er merket "uten egg". Det tas forbehold om at det kan være egg i den ferdige vaniljekremen.
Stek nederst i ovnen ved 200gr i ca 30-40 min. Ha på melisglasur når den lunken. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: unni |
|