Tilbake

Prinsessekake (2 stk)

Det blir to kaker. Veldig god, men det er viktig å heve godt
Ingredienser  
200 g smør
5 dl melk
100 g gjær
150 g sukker
1ts kardemomme
ca.1kg hvetemel

Fyll:
200 g malte mandler
200 g melis
litt vann
1 pakke ferdig vaniljekrem

Melisglasur til pynt.
Slik gjør du
Smelt smøret og lunk melka i det, rør ut gjæren i litt av væska og bland sammen. Ha i sukker og kardemomme og rør i melet til en passelig deig, ikke for fast. Hev til dobbel størrelse.

Ta deiga ut på bakebordet og del i to. Ta en tredjedel av hvert emne og trykk ut godt i smurte former(24-26 cm). Fordel halvparten av mandelmassen i hver form og fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå i hver form. Kjevl ut resten av deiga til avlange leiver. Fordel resten av vaniljekremen utover. Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i 3 cm. brede stykker og sett dem ned i formene med snittflata ned. Hev til dobbel størrelse.

Denne kaken er merket "uten egg". Det tas forbehold om at det kan være egg i den ferdige vaniljekremen.

Stek nederst i ovnen ved 200gr i ca 30-40 min. Ha på melisglasur når den lunken.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat, Uten egg
Kilde: unni