Tilbake

Herman - venskapskake

Hermann er en naturlig gjærende / esende kakedeig. Ferdig på 10 dager hvis du har fått basen av en venn, lengre hvis du må lage basen selv. Det er viktig at Hermann ikke står i kjøleskapet. Han skal stå uten lokk på kjøkkenbenken din. Når du skal røre i ham må du huske å skrape kantene og bruk tresleiv!
Ingredienser  
Surdeig: (trengs bare om du er den første som lager):
1 kaffe kopp Vann
1 kaffe kopp mel
½ pk. Fersk gjær
1 kaffe kopp melk
½ kaffe kopp sukker
Lag en deig av mel og vann, og la den "gjære" 3-4 dager på et varmt sted. (vinduskarmen fungere bra på sommeren)

Legg til en halv pakke gjær, og deretter 1 kopp mel og 1 kopp melk ca. 37 *c, og en halv kopp sukker. Rør deigen godt i en stor bolle.

Her starter egentlig Herman.

Det er viktig at Hermann ikke står i kjøleskapet. Han skal stå uten lokk på kjøkkenbenken din i 10 dager. Når du skal røre i ham må du huske å skrape kantene og bruk tresleiv!

1.dag: I dag har du fått Herman..
2.dag: Rør i ham 2-3 ganger med tresleiv.
3.dag: Som i går.
4.dag: Hermann er sulten, gi ham 2,5 dl melk, 2,5 dl mel, 2.5 dl sukker.
5.dag: Som 2. dag.
6.dag: Som i går.
7.dag: Som i går.
8.dag: Som i går.
9.dag: Hermann er sulten igjen. Gi ham det samme som sist. Del ham i 4 like store deler og gi 3 av dem til vennene dine. Hermann nr 4 får bli hos deg. Kopier dette arket og gi ett til hver av dem som får en bit av Hermann.
10.dag: Hermann er kjempesulten. Gi ham:
1,5 dl olje
2,5 dl sukker
3 egg
3,5 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts kanel
100 g hakka nøtter og / eller rosiner l
100 g hakka sjokolade } Tror de 4 siste indigrensene er litt valg frie, bruk
1 - 2 stk revne epler eller i små biter. l det du liker best. Det er fra 3 Herman oppskrifter.
Slik gjør du
Bland dette godt sammen. Smør 2 brødformer eller kanskje en langpanne og ha i Hermann. Stekes ved 170 grader i 35 - 60 minutter på midterste eller nederste rille.
Det siste med former og plassering er jeg ikke sikker på, skulle egentlig ha det i en brødform, men den ble for liten, så da ble det 2. er mulig Herman skulle ha blitt delt i 5, men den er så god så det gjør vel ikke noe om en har mer kake. J Plasseringen jeg hadde var i midten, men i andre Herman oppskrifter sto det nederst. Prøv deg frem!
Lykke til med bakingen!!! God med en krem kladd på. :-)
OBS!
Hvis Hermann slutter å boble / eser er han død.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Bente Elviria Nordgård