Herman - venskapskake |
|
Hermann er en naturlig gjærende / esende kakedeig. Ferdig på 10 dager hvis du har fått basen av en venn, lengre hvis du må lage basen selv.
Det er viktig at Hermann ikke står i kjøleskapet. Han skal stå uten lokk på kjøkkenbenken din. Når du skal røre i ham må du huske å skrape kantene og bruk tresleiv!
|
Ingredienser |
|
Surdeig: (trengs bare om du er den første som lager): 1 kaffe kopp Vann 1 kaffe kopp mel ½ pk. Fersk gjær 1 kaffe kopp melk ½ kaffe kopp sukker Lag en deig av mel og vann, og la den "gjære" 3-4 dager på et varmt sted. (vinduskarmen fungere bra på sommeren)
Legg til en halv pakke gjær, og deretter 1 kopp mel og 1 kopp melk ca. 37 *c, og en halv kopp sukker. Rør deigen godt i en stor bolle.
Her starter egentlig Herman.
Det er viktig at Hermann ikke står i kjøleskapet. Han skal stå uten lokk på kjøkkenbenken din i 10 dager. Når du skal røre i ham må du huske å skrape kantene og bruk tresleiv! 1.dag: I dag har du fått Herman.. 2.dag: Rør i ham 2-3 ganger med tresleiv. 3.dag: Som i går. 4.dag: Hermann er sulten, gi ham 2,5 dl melk, 2,5 dl mel, 2.5 dl sukker. 5.dag: Som 2. dag. 6.dag: Som i går. 7.dag: Som i går. 8.dag: Som i går. 9.dag: Hermann er sulten igjen. Gi ham det samme som sist. Del ham i 4 like store deler og gi 3 av dem til vennene dine. Hermann nr 4 får bli hos deg. Kopier dette arket og gi ett til hver av dem som får en bit av Hermann. 10.dag: Hermann er kjempesulten. Gi ham: 1,5 dl olje 2,5 dl sukker 3 egg 3,5 dl mel 2 ts bakepulver 1 ts salt 2 ts kanel 100 g hakka nøtter og / eller rosiner l 100 g hakka sjokolade } Tror de 4 siste indigrensene er litt valg frie, bruk 1 - 2 stk revne epler eller i små biter. l det du liker best. Det er fra 3 Herman oppskrifter.
|
|
Slik gjør du |
Bland dette godt sammen. Smør 2 brødformer eller kanskje en langpanne og ha i Hermann. Stekes ved 170 grader i 35 - 60 minutter på midterste eller nederste rille. Det siste med former og plassering er jeg ikke sikker på, skulle egentlig ha det i en brødform, men den ble for liten, så da ble det 2. er mulig Herman skulle ha blitt delt i 5, men den er så god så det gjør vel ikke noe om en har mer kake. J Plasseringen jeg hadde var i midten, men i andre Herman oppskrifter sto det nederst. Prøv deg frem! Lykke til med bakingen!!! God med en krem kladd på. :-) OBS! Hvis Hermann slutter å boble / eser er han død.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Bente Elviria Nordgård |
|