Ostekake med hvit og brun sjokolade |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 75 g usaltet smør 175 g digestive kjeks 1/2 ts kanel 1 ss kakao
Fyll: 275 g mørk sjokolade (75% kakao) 675 g philadelphia 2 egg 3 ss maismel 3 ss klar honning 50 ml brandy 285 ml kremfløte 100 g hvit sjokolade 1 ts appelsin skall, fint revet 1 ss Cointreau eller Grand Marnier
|
|
|
Slik gjør du |
Varm ovnen til 160 for varmluft, 180 for vanlig ovn. Smør en 24 cm springform og ha bakepapir i bunnen. Knus kjeksene til bunnen sammen med kanel og kakao i en foodprocessor. Smelt smøret og bland med kjeksen. Ha blandingen i kakeformen og sett denne i kjøleskapet mens du lager fyllet. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad. Bland Philadelphia, egg og maismel i en separat bolle. Spar to spiseskjeer av denne blandingen til å blande med den hvite sjokoladen senere. Bland brandy og honning med den smeltede sjokoladen. Varm opp kremfløten til den nesten koker. Spar to spiseskjeer av fløten til senere, hell resten i den smeltede sjokoladen. Rør godt sammen. Ha sjokoladeblandingen i Philadelphiablandingen. Hell fyllet over kakebunnen. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Bland inn den varme kremfløten, appelsinskall og appelsinlikøren. Bland dette inn i Philadelphiablandingen som du satt til side. Hell den hvite sjokoladeblandingen over ostekaken i et svingende mønster. Stek i 40-45 minutter. Kaken skal være fast når den tas ut av ovnen, men den skal være "wobbly" i midten av kaken. Når den kjøles av vil den bli fastere i midten. Kjøl av i formen.
|
Kilde: Line |
|