Tilbake

Jordbæriskake

Ingredienser  
Bunn:
1 pk søt kjeks f.eks Gjende
100 gr melange margarin
2 ss sukker

Is:
1/2 l frosne jordbær
2/3 dl sukker

2 dl sukker
2 eggehviter
1 ss sitronsaft
1/8 ts salt

2 1/2 dl kremfløte
Slik gjør du
Bunn:
Knus kjeksen. Smelt melangen, og bland i sukker og kjeks. Legges i bunnen av rund form. (26 cm i diameter), sett den i kjøleskapet.

Is:
La jordbær og 2/3 dl sukker stå og trekke i 1/2 time.
Sukker, eggehviter, salt og sitronsaft skal piskes sammen med jordbærene i 15 minutter eller til det er stivt.
Pisk kremfløten og bland sammen med det andre. Helles over bunnen, dekkes med folie og settes i fryseren.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Velegnet til frysing
Kilde: A.H.