Jordbæriskake |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 1 pk søt kjeks f.eks Gjende 100 gr melange margarin 2 ss sukker
Is: 1/2 l frosne jordbær 2/3 dl sukker
2 dl sukker 2 eggehviter 1 ss sitronsaft 1/8 ts salt
2 1/2 dl kremfløte |
|
Slik gjør du |
Bunn: Knus kjeksen. Smelt melangen, og bland i sukker og kjeks. Legges i bunnen av rund form. (26 cm i diameter), sett den i kjøleskapet.
Is: La jordbær og 2/3 dl sukker stå og trekke i 1/2 time. Sukker, eggehviter, salt og sitronsaft skal piskes sammen med jordbærene i 15 minutter eller til det er stivt. Pisk kremfløten og bland sammen med det andre. Helles over bunnen, dekkes med folie og settes i fryseren. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Velegnet til frysing |
Kilde: A.H. |
|