Tilbake

Ostekake med hvit sjokolade og blåbærsaus

Kan også lages med mørk sjokolade
Ingredienser  
Bunn:
100 g digestive kjeks
50 g smør, smeltet
Fyll:
400 g hvit sjokolade
285 ml kremfløte
250 g Philadelphia / kremost
250 g mascarpone

Blåbærsaus:
275 g blåbær
50 g sukker
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
Knus kjeksen og bland godt med det smeltede smøret. Smør en 20 cm springform og ha bakepapir i bunnen. Ha kjeksmiksen i formen, bruk baksiden av en skje for å presse blandingen godt ned. Sett i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen i vannbad og la den avkjøle seg noe.
Bland Philadelphia, mascarpone og fløte forsiktig sammen. Bland inn den smeltede sjokoladen til blandingen er jevn.
Hell blandingen over i springformen på toppen av bunnen.
Ha kaken tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, eller over natten.

Blåbærsaus: Ha halvparten av blåbærene i en food processor eller blender sammen med sukker og sitronsaft. Mos til blandingen er uten klumper.

Server kaken med blåbærsaus og dryss over hele blåbær.
Kilde: Line