Ostekake med hvit sjokolade og blåbærsaus |
|
Kan også lages med mørk sjokolade |
Ingredienser |
|
Bunn: 100 g digestive kjeks 50 g smør, smeltet Fyll: 400 g hvit sjokolade 285 ml kremfløte 250 g Philadelphia / kremost 250 g mascarpone
Blåbærsaus: 275 g blåbær 50 g sukker 1 ss sitronsaft
|
|
Slik gjør du |
Knus kjeksen og bland godt med det smeltede smøret. Smør en 20 cm springform og ha bakepapir i bunnen. Ha kjeksmiksen i formen, bruk baksiden av en skje for å presse blandingen godt ned. Sett i kjøleskapet. Smelt sjokoladen i vannbad og la den avkjøle seg noe. Bland Philadelphia, mascarpone og fløte forsiktig sammen. Bland inn den smeltede sjokoladen til blandingen er jevn. Hell blandingen over i springformen på toppen av bunnen. Ha kaken tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, eller over natten.
Blåbærsaus: Ha halvparten av blåbærene i en food processor eller blender sammen med sukker og sitronsaft. Mos til blandingen er uten klumper.
Server kaken med blåbærsaus og dryss over hele blåbær. |
Kilde: Line |
|