Pærekake med mandler |
|
|
Ingredienser |
|
1 l friske eller hermetiske (1 stor boks) pærer, skrelt, renset og delt i to 2 dl grovhakkede mandler 100 g smør 1 dl sukker 3 egg 100 g malte mandler 1 ss hvetemel 1 ts bakepulver Glasur: 1 plate kokesjokolade 1/2 ss smør
pisket kremfløte til pynt |
|
Slik gjør du |
La hermetiske pærer renne godt av. Fordel de grovhakkede mandlene utover en smurt 20 cm ringform. Legg pærene over bunnen med den flate siden opp. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis eggene, de malte mandlene og siktet mel blandet med bakepulver. Bre deigen over pærene. Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Følg med på kaken og ha aluminiumsfolie over hvis den blir brun. Lag glasur ved å smelte kokesjokolade og smør i vannbad. Bre glasuren over kaken når den er avkjølt. Pynt med pisket krem. |
Kilde: Line |
|