Tilbake

Pærekake med mandler

Ingredienser  
1 l friske eller hermetiske (1 stor boks) pærer, skrelt, renset og delt i to
2 dl grovhakkede mandler
100 g smør
1 dl sukker
3 egg
100 g malte mandler
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
1 plate kokesjokolade
1/2 ss smør

pisket kremfløte til pynt
Slik gjør du
La hermetiske pærer renne godt av.
Fordel de grovhakkede mandlene utover en smurt 20 cm ringform. Legg pærene over bunnen med den flate siden opp.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis eggene, de malte mandlene og siktet mel blandet med bakepulver. Bre deigen over pærene.
Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Følg med på kaken og ha aluminiumsfolie over hvis den blir brun.
Lag glasur ved å smelte kokesjokolade og smør i vannbad.
Bre glasuren over kaken når den er avkjølt. Pynt med pisket krem.
Kilde: Line