Kefirkake |
|
Oppskriften er funnet i en gammel brosjyre fra Tine (tror jeg). |
Ingredienser |
Bilde |
250 g smør (smeltet) 325 g sukker 4 egg 1 ss sitronsaft 1 ts vaniljesukker 1 ts rom eller noen dråper essens 3 ts bakepulver 300 g hvetemel 3 dl kefir/kulturmelk |
|
|
Slik gjør du |
Visp først eggene og rør i sukker, tilsett så de øvrige ingrediensene. Visp også melken før den tilsettes, da blir kaken ekstra fin. Stekes ca. 3/4 time på 180-190 grader.
Kaken egner seg godt som formkake (2 former à 1 liter). Er den stekt i bløtkakeform (ca. 26-28 cm) kan den glaseres eller også brukes som bløtkakebunn. Glasur er egentlig unødvendig, kaken smaker aldeles nydelig uten! |
Kilde: Kirsti O. |
|