Tilbake

Sachertorte III

Denne kaken ble først bakt av Franz Sacher i 1832 og ble kjempepopulær! I 1876 kom den inn på konditoriet i Wien i Østerike og nå i dag er det mange oppskrifter på denne superkaken! Den er kjempegod og bra til all slags selskap og bryllup. Jeg må nevne at jeg syns denne kaken er best med mørk kokesjokolade, men lys er absolutt bra nok det også. Hver sin smak.
Ingredienser Bilde
Bunn: Vil si at til sammen blir det 4 plater med kokesjokolade i denne kaken.
150 gr smør
150 gr mørk kokesjokolade
5 egg
1 3/4 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Fyll:
1 dl aprikossyltetøy(jeg er ikke så nøye med akkurat hvor mye syltetøy jeg bruker)

Glasur:
1 1/2 dl matfløte
1 dl sukker
2 ss kakao
175 gr mørk kokesjokolade
2 ss smør
Sachertorte III
Slik gjør du
Bunn: 180 grader i 40 minutter!
Smør og melstrø en springform 24 cm i diameter.
Smelt smøret i en kjele på svak varme og legg sjokolade i biter. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte. Rør massen glatt. Skill eggene og rør eggeplommene i sjokoladen/smøret. Stivpisk eggehvitene og tilsett sukker litt etter litt og pisk til en stiv og blank marengs. Bland hvetemel og bakepulver og rør det litt etter litt i sjokoladen. Vend så forsiktig litt etter litt eggehvitene i sjokoladen for lufta må ikke slås ut! Rør forsiktig til en jevn røre. Hell røren i formen og stek i 35 til 40 minutter. Kaken skal være gjennomstekt. Prøv med en kakenål for å se om den er ferdig(når den har sluppet formen er den ferdig). La den heller ikke steke for lenge for da blir den tørr. Avkjøl kaken og del den i to eller tre bunner.

Glasur:
Bland fløte, sukker og kakao i en kjele. Kok opp og ta kjelen av platen. Bryt sjokoladen i biter og legg den i den varme blandingen. Rør og tilsett smøret. Rør glasuren jevn og glatt. Avkjøl.

Bre aprikossylte tøy på bunnen(e) og bre så et tynt lag med glasur over aprikossyltetøyet og bunnen(e). Legg kaken sammen. Bre så aprikossyltetøy på toppen. Så brer du resten av glasuren på. Hvis det er igjen nok glasur til å skrive "Sacher" på kaken så kan du selvfølgelig gjøre det.


Vel bekomme!
Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: Gunnar