Karins beste sjokoladebrød |
|
Denne kaken er utrolig enkel og god å ha til søndagskaffen. Serveres med melisdryss eller is. En god vaniljekrem passer også utmerket til. |
Ingredienser |
|
4 egg 5 dl hvetemel 1 dl sukker 1 1/2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 2 ss kakao 50 g usaltede peanøtter og hasselnøtter, hakkede 50 g rosiner (helst små, sultanrosiner må hakkes) 1 plate mørk kokesjokolade, grovhakket 1 ss sitronsaft (kan sløyfes, men gir en frisk smak)
|
|
Slik gjør du |
Rør egg og sukker hvitt. Sikt på mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Vend forsiktig rundt i røren med en slikkepott, slik at alt blir blandet. Så blander du inn nøttene, rosinene, kokesjokoladen og sitronsaften. Hell røren oppi en smurt, avlang brødform og stek ved 225 grader i ca 30 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøles på rist før den skjæres opp i skiver og serveres. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Karin |
|