Tilbake

Karins beste sjokoladebrød

Denne kaken er utrolig enkel og god å ha til søndagskaffen. Serveres med melisdryss eller is. En god vaniljekrem passer også utmerket til.
Ingredienser  
4 egg
5 dl hvetemel
1 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
50 g usaltede peanøtter og hasselnøtter, hakkede
50 g rosiner (helst små, sultanrosiner må hakkes)
1 plate mørk kokesjokolade, grovhakket
1 ss sitronsaft (kan sløyfes, men gir en frisk smak)


Slik gjør du
Rør egg og sukker hvitt. Sikt på mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Vend forsiktig rundt i røren med en slikkepott, slik at alt blir blandet. Så blander du inn nøttene, rosinene, kokesjokoladen og sitronsaften. Hell røren oppi en smurt, avlang brødform og stek ved 225 grader i ca 30 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøles på rist før den skjæres opp i skiver og serveres.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Karin