Sjokoboller |
|
Oppskriften gir 24 kjempegode boller. |
Ingredienser |
|
50 g. tørrgjær 150 g. smeltet smør 5 dl.melk 1,5 dl. sukker 1 ts. kardemomme ca. 12 dl. hvetemel
FYLL: 200 g. melkesjokolade |
|
Slik gjør du |
-Smelt smøret. -Ta 10 dl. hvetemel, og bland i alt det tørre. -Bland melken i smøret, og varm opp til ca 39 grader. -Bland melk og smør med det tørre. -Om deigen er klissete så bland i litt mer mel, men den skal være ganske klissete. -Spar resten av melet til utbakingen. -La deigen heves tildekket i ca 45 min.
-Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet, og kna deigen smidig. -Rull deigen ut i en pølse, og del den i 24 emner. -Trill hvert emne til boller, og klem dem flate. -Legg en sjokoladebit i hver bolle, og brett deigen rundt. (Pass på at det er tett, så sjokoladen ikke renner ut!!) -Sett bollene på en dekket stekeplate, og la de heve tildekket i nye 45 min.
-Stekes på midterste rille ved 225 grader i ca. 10 minutter. -AVKJØL BOLLENE LITT FØR DU PRØVESMAKER, FOR SJOKOLADEN ER VARM!!!!! :O)
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Elin |
|