Bestemors eplekake |
|
Dette er en gammel oppskrift som har gått i generasjoner, og som også er videreført utenfor familien! |
Ingredienser |
Bilde |
2 store egg 2 1 /2 dl sukker 110 gr smør 1 dl melk eller fløte 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver ca 5 epler sukker, kanel og hakkede mandler til strø |
|
|
Slik gjør du |
Lag eggedosis. Kok opp smør og melk/fløte. Sikt mel og bakepulver som blandes vekselvis i eggedosisen sammen med smør og melk/fløte. Fjern skallet fra eplene, kutt opp i båter. Hakk mandler. Hell røren i formen. Legg epleskivene oppi. Dryss over hakkede mandler, sukker og kanel. Stek i ca 40 -50 min v/ 170 grader. Avkjøles i formen.
Kaken på bildet er stekt i 45 minutter. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Karina |
|