Troika kake (enkel å lage) |
|
Ettersom flere har hatt problemer med å lage troika kaken, laget jeg en ny versjon som til og med er bedre etter min mening. Dette er en raskere og enklere versjon. |
Ingredienser |
|
Bunn: Her finnes det 4 varianter som jeg har prøvd og alle gav godt resultat! Enten lager du mandelbunnen som allerede er beskrevet her under "mandelkake deluxe", eller en vanlig nøtte bunn.
Dersom en er riktig lat, kan en kjøpe en pakke firkløverkake og lage nøttebunnen til den, et annet alternativ er å kjøpe en pølse med kransekakemasse og kna med marsipan men denne bunnen blir stivere og seigere(noe mange liker). Avkjøl bunnen!
gele lag 1-2 pakker bringebærgele 2-3 dl vann per pakke gele (avhengig av hvor stiv en ønsker gelen)
2 poser sjokolademousse, eventuellt den med daimkuler som siles ut melk/fløte
et ferdig marsipanlokk
1 pose ferdig dronningglasur som kun skal varmes i vannbad.
|
|
Slik gjør du |
Lag bunnen du ønsker. Avkjøl! Tøm den kalde gelen over bunnen før den stivner.Gelen skal stivne helt før neste lag.
Pisk sjokolademoussen til den stivner og bre den over kaken ,som enda står i formen. La kaken stå kaldt i kjøleskapet ca 1 time.
Legg marsipanlokket tett rundt kaken.Smelt dronningglasuren ved å legge posen i varmt vann, hell glasuren fort over og bre den utoverkaken. For å få en blank kake bør dette skje fort! |
Kilde: evs |
|