Sjokoladebløtkake |
|
Sto i familien i 1999 som oppskrift på morsdagskake.
Har blitt en populær gjenganger.
Jeg pleier å bruke hermetiske pærer i stedet for aprikos.
Hvis en ganger opp oppskriften en halv gang, dvs 6 egg osv, blir røren passelig til en stor spring form, og jeg synes det harmonerer bedre med mengden fyll. |
Ingredienser |
|
Bunn: 4 egg 2 dl sukker 2 dl hvetemel 2 ss kakaopulver 1 ts bakepulver
Fyll: 1 boks hermetisk aprikos ( 420 gr ) 3 dl vaniljekrem, ferdigkjøpt eller av en pose pulver 2 doble dajm 1 boks (1/3 l ) fløte 1 ss sukker
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kakao og bakepulver, rør det inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en mellomstor kakeform ( 24 cm ), som er smurt med smør. Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl kakebunnen, del den i to og fyll kaken med vaniljekrem, aprikoser og en dobbel dajm (hakket). Pynt kaken med fløtekrem, dobbel dajm og aprikos. |
Kilde: Gunhild |
|