Tilbake

Sjokoladebløtkake

Sto i familien i 1999 som oppskrift på morsdagskake. Har blitt en populær gjenganger. Jeg pleier å bruke hermetiske pærer i stedet for aprikos. Hvis en ganger opp oppskriften en halv gang, dvs 6 egg osv, blir røren passelig til en stor spring form, og jeg synes det harmonerer bedre med mengden fyll.
Ingredienser  
Bunn:
4 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ss kakaopulver
1 ts bakepulver

Fyll:
1 boks hermetisk aprikos ( 420 gr )
3 dl vaniljekrem, ferdigkjøpt eller av en pose pulver
2 doble dajm
1 boks (1/3 l ) fløte
1 ss sukker
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, kakao og bakepulver, rør det inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røren i en mellomstor kakeform ( 24 cm ), som er smurt med smør.
Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 40 minutter.

Avkjøl kakebunnen, del den i to og fyll kaken med vaniljekrem, aprikoser og en dobbel dajm (hakket).
Pynt kaken med fløtekrem, dobbel dajm og aprikos.
Kilde: Gunhild