Tilbake

Papayakake

Denne kaken er hentet fra en tysk kokebok om "Trennkost", en filosofi som går ut på at man skal skille karbohydratrik mat og proteinrik mat i ulike måltider. Dette er en kake nesten uten karbohydrater. Vi har spedd på litt ekstra sukker, i originaloppskriften var det to teskjeer totalt. Det syns vi ble litt i overkanten sunt, men du kan selvfølgelig prøve!
Ingredienser Bilde
3 modne papaya (hver ca 300 g), herav brukes 200 g i deigen.
6 egg
1 vaniljestang
skall av 1 usprøytet sitron
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts kanel
200 g skåldede, malte mandler
2 ss sukker
1 ts sitronsaft
smør til formen

Gele:
Resten av papayakjøttet
4 blad gelatin
8 ss vann
1 ss sitronsaft
2 ss sukker


Krem:
1/3 l kremfløte
1 ts kanel
1 ss sukker
Papayakake
Slik gjør du
Skåld og mal mandlene. Vask sitronen og riv sitronskall på fin rasp.

Del papayaen i to, ta ut kjernene, ta ut kjøttet med en skje og vei opp 200 gram. Mos papayaen (stavmikser eller blender). Resten av papayaen settes til side.

Skill eggene og bland eggeplommene i papayamosen. Tilsett ingefær, sukker, kanel og sitronskall. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett disse. Ta av et par ss. mlalte mandler til strøing av formen. Rør inn resten av mandlene og bland godt.

Sett stekeovnen på 175 grader. Smør en springform (24 eller 26 cm) og dryss malte mandler i. Pisk eggehvitene med sitronsaft og sukker til de er stive. Bland forsiktig inn i røren. Hell røren i formen og jevn den utover.

Stekes i ca 45 min. Avkjøl i formen 10-15 minutter før du tar den ut. Avkjøl videre på rist.

Bløt gelatinen i kaldt vann. Mos resten av papayakjøttet sammen med 8 ss vann, 2 ss sukker og 1 ss sitronsaft. Varm opp en knapp desiliter av dette og løs opp gelatinen i den varme mosen. Hell denne tilbake i resten av mosen og rør godt. Når geleen er kald, legger du kaken på kakefatet og setter på en kakering. Hvis kaken er ujevn på oversiden, legg den opp ned på kakefatet. Geleen helles over kaken og jevnes fint ut. Sett kaken kaldt. La kakeringen sitte på til geleen er stivnet.

Til denne kaken kan du servere pisket krem iblandet litt kanel.


Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Red/Kakemonsen.no