Kulturkake |
|
Denne oppskrifta fant jeg bak på kulturmelkboksen for 12 - 13 år siden. Siden vi har eggallergiker i huset, ble denne oppskriften en suksess for oss - og for alle som har smakt kaken i de forskjellige variasjonene jeg har laget den i. Oppskrifta er beregnet til langpanne, men kan halveres for rund kakeform og brukes som bløtkakebunn (med eller uten kakao). Strø et lag med sukker over, hvis den skal brukes som bløtkake - da blir den om mulig enda mykere. Oppskrifta er så anvendelig og så enkel, at det er en fryd å bake den. Garantert suksess med krydderkaken! Saftig, kjempegod og holdbar. |
Ingredienser |
Bilde |
7,5 dl kulturmelk 5 dl sukker 10 dl hvetemel 1 ss natron 150 gr margarin (1,5 dl flytende margarin)
Krydderkaketilsetning: 1 ts nellik, 3 ts kanel Sjokoladekake: 4 ss kakao Tekake: Strø sukker, kanel og hakkede mandler oppå kaka før steking. Bløtkake: Strø sukker over kaka før steking. Eplekake: Stikk nedi eplebåter fra 5 - 6 epler i røra i langpannen og strø over sukker og kanel. |
|
|
Slik gjør du |
Bland alt det tørre inkl. valgt smakstilsetting og rør inn kulturmelka. Vend inn smøret til slutt. Helles i langpanne og stekes på 200 grader i 30 minutter. Ta pinnetest for sikkerhets skyld. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg, Velegnet til frysing |
Kilde: Tine meierier - Kulturmelkboks fra ca. 1993 |
|