Tiramisu stor |
|
Oppskriften er beregnet på stor form.
Stek sukkerbrød på brett(som rullekake) ikke tykkere enn 1 cm.
Kjekt å ha sukkerbrødet klart før du begynner på kremen. |
Ingredienser |
|
Sukkerbrød: 5 dl egg 5 dl sukker 5 dl hvetemel
Kremen: 6 eggeplommer 6 eggehviter 2 dl sukker 7 1/2 plate gelatin 6 ss cognac 750 gr marscapone ost
Kakao pulver
Til dynking: God kaffe Sukkerlake(1 dl sukker løses opp i 1 dl varmt vann) Marsala(kan sløyfes)
|
|
Slik gjør du |
Sukkerbrød: Egg og sukker piskes til eggedosis, vend inn siktet mel, stekes 180 gr. til gyldent.
Dynking: Bland: 1 dl god sterk kaffe, 1 dl sukkerlake og Marsala etter smak. Avkjøles.
Kremen: Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Stivpisk eggehvitene. Ha cognac i liten kjele, varm opp forsiktig. Løs opp gelatinen i varm cognac, pass på å vri ut mest mulig vann av gelatinen før du har den i cognacen. Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Marscaponeosten røres inn manuelt 1/3 av gangen. Tilsett litt lun cognac/gelatinblanding under omrøring, Vend inn stive eggehviter.
Montering: Form uten bunn settes på serveringsfat før montering. Legg tilpasset sukkerbrød ca 1-2cm høyt i bunn, (må dekke hele bunnen.) Dynk hele lett med kaffeblanding, Ha på krem ca 3 cm. Jevn ut, dryss lett med kakaopulver, bruk gjerne en tesil. Gjenta prosessen, VENT med siste kakao dryss. Settes til avkjøling ca 2 timer. Fjern ringen forsiktig. Bruk en varm kniv for å "pusse" litt på formen/toppen. Dryss med kakaopulver og server. Velbekomme.
|
Kilde: tia1850 |
|