Tilbake

Tiramisu stor

Oppskriften er beregnet på stor form. Stek sukkerbrød på brett(som rullekake) ikke tykkere enn 1 cm. Kjekt å ha sukkerbrødet klart før du begynner på kremen.
Ingredienser  
Sukkerbrød:
5 dl egg
5 dl sukker
5 dl hvetemel

Kremen:
6 eggeplommer
6 eggehviter
2 dl sukker
7 1/2 plate gelatin
6 ss cognac
750 gr marscapone ost

Kakao pulver

Til dynking:
God kaffe
Sukkerlake(1 dl sukker løses opp i 1 dl varmt vann)
Marsala(kan sløyfes)
Slik gjør du
Sukkerbrød:
Egg og sukker piskes til eggedosis, vend inn siktet mel, stekes 180 gr. til gyldent.

Dynking:
Bland: 1 dl god sterk kaffe, 1 dl sukkerlake og Marsala etter smak. Avkjøles.

Kremen:
Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
Stivpisk eggehvitene.
Ha cognac i liten kjele, varm opp forsiktig.
Løs opp gelatinen i varm cognac, pass på å vri ut mest mulig vann av gelatinen før du har den i cognacen.
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.
Marscaponeosten røres inn manuelt 1/3 av gangen.
Tilsett litt lun cognac/gelatinblanding under omrøring,
Vend inn stive eggehviter.

Montering:
Form uten bunn settes på serveringsfat før montering.
Legg tilpasset sukkerbrød ca 1-2cm høyt i bunn, (må dekke hele bunnen.)
Dynk hele lett med kaffeblanding,
Ha på krem ca 3 cm.
Jevn ut, dryss lett med kakaopulver, bruk gjerne en tesil.
Gjenta prosessen, VENT med siste kakao dryss.
Settes til avkjøling ca 2 timer.
Fjern ringen forsiktig.
Bruk en varm kniv for å "pusse" litt på formen/toppen.
Dryss med kakaopulver og server.
Velbekomme.
Kilde: tia1850