Verdens saftigste gulrotkake |
|
Denne kaken passer supert til alle typer selskaper og kan godt bakes 2 dager i forveien. Godt med alt som kan gjøres på forhånd!!!! |
Ingredienser |
|
3 kopper mel (ikke kaffekrus) 2 kopper sukker 2 ts natron 1 ts salt 2 ts bakepulver 2 ts kanel 3 piskede egg 2 kopper eplemost 2 kopper grovmalte gulrøtter (4-5 stk) 1 kopp olivenolje 2 ts vaniljeessens
Glasur: 1 pk.philadelphia ost 100 g smør 1 pakke melis 3-4 ts vaniljesukker evnt. litt melk hvis det blir for tørt 180 grader 1,5 time i ovnen. |
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker hvitt, bland så alle ingrediensene, gulrøttene til slutt. Hell røren over i en stor rund form.
Glasuren: Du kan halvere smør og melismengden. Bland ost, smør og melis, smak til med vaniljesukker eller vaniljeessens. Kaken kan med fordel stå natten over i kjøleskapet,den smaker nesten bedre dagen etter! Glasuren legges på kaken først når den er kald. |
Kilde: Anette |
|