Franz Josephs konfektkake |
|
Fra Freia. |
Ingredienser |
|
6 eggehviter 2,5 dl sukker (400 g) 5 dl mandler (300 g) 2,5 dl grovt griljermel (100 g)
Sjokoladekrem: 5 dl melis (300 g) 300 g smør 2 ss vaniljesukker 3 ss bakekakao 2 ts frysetørret kaffe 6 eggeplommer
Glasur: 2 plater kokesjokolade 2-3 ss kokosfett |
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene stive, ha i sukker i flere omganger, pisk mellom hver gang. Mal mandlene, ha i mandler og griljermel og rør lett sammen. Hell røren i kledd form og stek kaken gyllen midt i ovnen ca. 20 min. ved ca. 180 grader. Avkjøl på rist. Rør sammen sjokoladekremen og smør den over kaken. Sett kaken i fryseren mens glasuren lages. Smelt sjokoladen i biter med kokosfett over svak varme. Når all sjokoladen er smeltet, smøres den over kaken. Skjær kaken i små firkanter før servering.
|
Kilde: ho Wenche |
|