Tilbake

Franz Josephs konfektkake

Fra Freia.
Ingredienser  
6 eggehviter
2,5 dl sukker (400 g)
5 dl mandler (300 g)
2,5 dl grovt griljermel (100 g)

Sjokoladekrem:
5 dl melis (300 g)
300 g smør
2 ss vaniljesukker
3 ss bakekakao
2 ts frysetørret kaffe
6 eggeplommer

Glasur:
2 plater kokesjokolade
2-3 ss kokosfett
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive, ha i sukker i flere omganger, pisk mellom hver gang.
Mal mandlene, ha i mandler og griljermel og rør lett sammen.
Hell røren i kledd form og stek kaken gyllen midt i ovnen ca. 20 min. ved ca. 180 grader. Avkjøl på rist.
Rør sammen sjokoladekremen og smør den over kaken. Sett kaken i fryseren mens glasuren lages.
Smelt sjokoladen i biter med kokosfett over svak varme.
Når all sjokoladen er smeltet, smøres den over kaken. Skjær kaken i små firkanter før servering.
Kilde: ho Wenche