Kokosboller III |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
2 kopper sukker 2/3 kopp vann 2 ts. vaniljesukker 7 plater gelatin ca. 7 plater kokesjokolade gjerne 4 mørke og 3 lyse (Du trenger såpass mye sjokolade, siden den ikke skal tynnes med delfiafett. Bollene skal ha et hardere skall med sjokolade enn det du ville fått med delfiafett i.) 2 poser kokosmasse |
|
|
Slik gjør du |
Kok sukkerlake av vann og sukker, la det koke i ca. 12 minutter. Bløt gelatinplatene i litt kaldt vann, press ut så mye av vannet som mulig med fingrene, og løs opp gelantinen i sukkerlaken, og tilsett vaniljesukkeret. Pisk alt sammen til det er avkjølt og stivt. Sett topper med to skjeer på bakepapir. La gjerne bollene stå i kjøleskap en stund, da blir de lettere å dyppe i sjokolade. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bollene raskt i sjokoladen, og rull dem i kokosmasse til de er godt dekket. Sett dem kjølig. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Mariann |
|