Tilbake

Kokosboller III

Ingredienser Bilde
2 kopper sukker
2/3 kopp vann
2 ts. vaniljesukker
7 plater gelatin
ca. 7 plater kokesjokolade
gjerne 4 mørke og 3 lyse
(Du trenger såpass mye sjokolade, siden den ikke skal tynnes med delfiafett. Bollene skal ha et hardere skall med sjokolade enn det du ville fått med delfiafett i.)
2 poser kokosmasse
Kokosboller III
Slik gjør du
Kok sukkerlake av vann og sukker, la det koke i ca. 12 minutter. Bløt gelatinplatene i litt kaldt vann, press ut så mye av vannet som mulig med fingrene, og løs opp gelantinen i sukkerlaken, og tilsett vaniljesukkeret. Pisk alt sammen til det er avkjølt og stivt. Sett topper med to skjeer på bakepapir. La gjerne bollene stå i kjøleskap en stund, da blir de lettere å dyppe i sjokolade. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bollene raskt i sjokoladen, og rull dem i kokosmasse til de er godt dekket. Sett dem kjølig.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: Mariann