Tilbake

Charlotte russe med jordbærfromasj

6-8 porsjoner.
Ingredienser  
Rullekake:
3 egg
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll
1,5-2 dl tykt jordbærsyltetøy eller -mos

Jordbærfromasj:
5 plater gelatin
3 egg
1 dl sukker
2,5 dl tykk jordbærmos eller -syltetøy
3 dl kremfløte

Physalis eller annen frukt til pynt
Slik gjør du
Rullekaken:
Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i mel blandet med bakepulver. Bre røren jevnt ut i en kledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Dryss sukker på et matpapir og vend kaken raskt ned på papiret. Pensle bakepapiret med kaldt vann, da løsner det lettere. Trekk det av. Bre et lag syltetøy over kaken og rull den sammen fra langsiden.

Fromasjen:
La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 minutter. Skill eggene, pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland i jordbærmosen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i egen fuktighet på svak varme. Avkjøl den litt og rør den inn i eggedosisen. Stivpisk eggehvitene og fløten hver for seg. Bland kremen inn i "eggeblandingen" og vend inn eggehvitene til slutt.
Skjær rullekaken i tynne skiver, dekk innsiden av en bolle med dem. Ha i fromasjblandingen og la bollen stå kaldt til fromasjen er stivnet, ca. 3 timer. Løsne charlotten fra bollen med en lang, tynn kniv og hvelv den på et fat.
Pynt gjerne med physalis på toppen.
Kilde: ho Wenche