Tilbake

Blåbærpaier

Dette er en kjempelettvint måte å lage blåbærpai på. Kan derfor lages en helt vanlig hverdag hvis du er litt dessert-sulten eller hvis du fortjener noe godt. Kan med fordel serveres sammen med enten vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus.
Ingredienser  
1/2 butterdeigplate per person
2-3 ss blåbær per person
Sukker
Potetmel
Melis
Slik gjør du
Skjær hver butterdeigplate i to, riss opp ca en cm innenfor kanten (ikke helt igjennom). Bland blåbær, sukker etter smak og litt potetsmel (for at blandingen ikke skal bli for våt).
Legg platene på en bakepapirkledd bakeplate og legg på 2-3 ss av blåbærblandingen i midten av hver plate.
Stek ved 220 grader mellom 10-15 minutter.
Server varme, med et godt dryss melis over.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Kirsti O.