Tilbake

Julebanankake

Opphavelig lå kaka på sida til det finske meieriet Valio, så har den vandra i veven litt, til den satte seg fast her.. Dersom kaken serveres med en lun sjokoladesaus (smelt for eks. Toblerone med litt smør og fløte...), blir den bløtere og mer dessertaktig.
Ingredienser Bilde
2 egg
2,5 dl sukker
100 g smelta smør
5 dl hvetemel
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2-3 modne bananer i biter
200 g vanlig yoghurt

Evt. sjokoladeglasur, f.eks. denne:
1/2 pl kokesjokolade smeltes i 1 dl kokende fløte.
Julebanankake
Slik gjør du
Pisk egg og sukker, ha i smeltet, litt avkjølt smør.
Bland det tørre. Mos bananbitene og bland med yoghurten.
Rør alt godt sammen. Ha røren i en godt smurt form (rund eller firkanta).
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 60 minutter. Avkjøl og dekk med sjokoladeglasur og ristede (hassel)nøtter.

Alternativ: Bananbitene kan stikkes nedi til slutt-før steking, sammen med sjokoladebiter.
Kilde: ho Wenche