Julebanankake |
|
Opphavelig lå kaka på sida til det finske meieriet Valio, så har den vandra i veven litt, til den satte seg fast her..
Dersom kaken serveres med en lun sjokoladesaus (smelt for eks. Toblerone med litt smør og fløte...), blir den bløtere og mer dessertaktig. |
Ingredienser |
Bilde |
2 egg 2,5 dl sukker 100 g smelta smør 5 dl hvetemel 2 ts kanel 1 ts malt ingefær 1 ts malt nellik 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2-3 modne bananer i biter 200 g vanlig yoghurt
Evt. sjokoladeglasur, f.eks. denne: 1/2 pl kokesjokolade smeltes i 1 dl kokende fløte.
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker, ha i smeltet, litt avkjølt smør. Bland det tørre. Mos bananbitene og bland med yoghurten. Rør alt godt sammen. Ha røren i en godt smurt form (rund eller firkanta). Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 60 minutter. Avkjøl og dekk med sjokoladeglasur og ristede (hassel)nøtter.
Alternativ: Bananbitene kan stikkes nedi til slutt-før steking, sammen med sjokoladebiter. |
Kilde: ho Wenche |
|