Dronning-kvadrater |
|
Denne gode oppskriften på en langpannekake kommer fra en annonse fra 1982 for Dronningsjokolade. Dobbel porsjon gir en høy kake i stor langpanne. |
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 3 egg 4 1/2 dl sukker 250 g smør 6 dl hvetemel 3 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 3 ss kakao 2 1/2 dl melk
GLASUR: 125 g smør 300 g melis 1 pl. Dronningsjokolade 2 ts vaniljesukker 4 ts sterk kaffe
|
|
|
Slik gjør du |
BUNN: Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og ha det i vekselvis med melken. Rør til røren er jevn.
Stek i smurt middelstor langpanne (eller stor, men da blir kaken ganske flat) ved 180 grader i 20-30 minutter midt i ovnen. Kjenn med en pinne om den er stekt. Avkjøles i formen.
GLASUR: Smelt smør og sjokolade. Tilsett melis, vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren er glatt. Ha glasuren på kaken når den er kald. Pynt med noe du finner i skapet. Del kaken i firkanter. |
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Oddny |
|