Loff |
|
Denne oppskriften kommer fra Fjernsynskjøkkenet. Loffen smaker kjempegodt! |
Ingredienser |
Bilde |
50 g margarin 2 1/2 dl melk 5 dl vann 50 g tørrgjær 1 1/2 ts salt ca 1 1/4 kg hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Alt det tørre blandes. Vann melk og smør tømmes i og deigen eltes til den blir smidig og glatt. Deigen heves ca 1/2 time for så å deles i 2 deler. Lag to avlange deiger som puttes i to smurte brødformer. Etterheves i ca 1/2 time. Pensles med egg og melk, strø valmuefrø over.
Stekes ved 200 grader - midterste rille i ca. 30 min. Steketiden varierer med hvor tykk loffen er.
Bildet: Loffen er laget som fletteloff med flette av fire deler. Du finner videoer med framgangsmåte på Youtube. Søk på Braided bread. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Heidi Kristine |
|