Mississippi mud cake |
|
Funnet på amerikansk nettsted. Sånn kake som jeg har lett og lett etter oppskrift på...
Mørk, myk, kremete. Fantastisk konsistens og smak. Smelter i munnen. En stor nytelse! |
Ingredienser |
Bilde |
250 g smør 150 g mørk sjokolade 2 kopper(cups) sukker. 1 kopp(cup) =2,5 dl 1 kopp vann 1/3 kopp Kahlua/Tia mMaria el.l. Jeg hadde ikke dette for hånden og brukte bare 1/3 kopp VANN i stedet. Kan sikkert bruke kaffe eller andre smakstilsetninger. 1 ss tørrkaffe 1 1/2 kopp hvetemel 1/4 kopp selvhevende mel. Jeg tok istedet 1/4 kopp hvetemel samt 1 strøken ts bakepulver 1/4 kopp kakaopulver 2 egg |
|
|
Slik gjør du |
Sjokoladen smeltes i smøret i en kasserolle. Sukker, vann, Kahlua/Tia Maria/ekstra vann og tørrkaffe tilsettes. Avkjøles litt. Rør inn mel, evt. bakepulver, og kakao. Rør godt til røra er klumpfri. Tilsett eggene og rør godt. Stekes i 22 cm. form med smurt bakepapir i bunnen, i 325 grader F/165 grader C, 1 1/2 time. Avkjøles på rist. Server gjerne, men ikke nødvendig, med bærsaus og/pisket krem.
Kaken på bildet er pyntet med krem laget av 1 dl kremfløte og 40 g sjokolade som er smeltet sammen og avkjølt før det er pisket til krem. Kaken på bildet er dedikert til Anne som er en mester til å kjøpe- og gå med- høyhælte sko. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Ingrid |
|