Tilbake

Mississippi mud cake

Funnet på amerikansk nettsted. Sånn kake som jeg har lett og lett etter oppskrift på... Mørk, myk, kremete. Fantastisk konsistens og smak. Smelter i munnen. En stor nytelse!
Ingredienser Bilde
250 g smør
150 g mørk sjokolade
2 kopper(cups) sukker. 1 kopp(cup) =2,5 dl
1 kopp vann
1/3 kopp Kahlua/Tia mMaria el.l. Jeg hadde ikke dette for hånden og brukte bare 1/3 kopp VANN i stedet. Kan sikkert bruke kaffe eller andre smakstilsetninger.
1 ss tørrkaffe
1 1/2 kopp hvetemel
1/4 kopp selvhevende mel. Jeg tok istedet 1/4 kopp hvetemel samt 1 strøken ts bakepulver
1/4 kopp kakaopulver
2 egg
Mississippi mud cake
Slik gjør du
Sjokoladen smeltes i smøret i en kasserolle. Sukker, vann, Kahlua/Tia Maria/ekstra vann og tørrkaffe tilsettes. Avkjøles litt.
Rør inn mel, evt. bakepulver, og kakao. Rør godt til røra er klumpfri.
Tilsett eggene og rør godt.
Stekes i 22 cm. form med smurt bakepapir i bunnen, i 325 grader F/165 grader C,
1 1/2 time.
Avkjøles på rist.
Server gjerne, men ikke nødvendig, med bærsaus og/pisket krem.

Kaken på bildet er pyntet med krem laget av 1 dl kremfløte og 40 g sjokolade som er smeltet sammen og avkjølt før det er pisket til krem. Kaken på bildet er dedikert til Anne som er en mester til å kjøpe- og gå med- høyhælte sko.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Ingrid