Kolibrikake |
|
En myk og saftig kake som har en fantastisk smak av kanel, banan og ananas. |
Ingredienser |
Bilde |
2 modne, middels store bananer 125 g avsilt knust ananas 310 g sukker 210 g hvetemel 2 egg 2 ts bakepulver 2 ts kanel 1 3/4 dl olje 1/2 dl ananasjuice
Glasur 60 g usaltet smør 125 g myk kremost (f.eks. Philadelphia) 185 g melis 1-2 ts sitronjuice el. sitronsaft
|
|
|
Slik gjør du |
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm firkantet kakeform lett, og kle den med bakepapir. Ha most banan, ananas og sukker i en stor bolle. Tilsett siktet mel, bakepulver og kanel. Rør sammen med tresleiv til det er godt blandet. Pisk sammen olje, juice og egg i en bolle eller mugge. Rør det inn i bananblandingen - rør til blandingen er godt blandet og glatt. Ha røren i formen og stek i ca 1 time eller til det ikke fester seg deig til en bakepinne som stikkes inn i midten av kaken. Avkjøl i 15 min, hvelv over på en rist og avkjøl den helt
Glasur Rør sammen smør og kremost med mikser til det er glatt. Rør gradvis inn melis vekselvis med sitronjuice/saft. Rør til det er tykt og kremet. Bre glasuren i et tykt lag oppå den avkjølte kaken, eller litt tynnere hvis du også vil ha på sidene. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Velegnet til frysing |
Kilde: Rita |
|