Tilbake

Kolibrikake

En myk og saftig kake som har en fantastisk smak av kanel, banan og ananas.
Ingredienser Bilde
2 modne, middels store bananer
125 g avsilt knust ananas
310 g sukker
210 g hvetemel
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 3/4 dl olje
1/2 dl ananasjuice

Glasur
60 g usaltet smør
125 g myk kremost (f.eks. Philadelphia)
185 g melis
1-2 ts sitronjuice el. sitronsaft

Kolibrikake
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm firkantet kakeform lett, og kle den med bakepapir. Ha most banan, ananas og sukker i en stor bolle. Tilsett siktet mel, bakepulver og kanel. Rør sammen med tresleiv til det er godt blandet. Pisk sammen olje, juice og egg i en bolle eller mugge. Rør det inn i bananblandingen - rør til blandingen er godt blandet og glatt. Ha røren i formen og stek i ca 1 time eller til det ikke fester seg deig til en bakepinne som stikkes inn i midten av kaken. Avkjøl i 15 min, hvelv over på en rist og avkjøl den helt

Glasur
Rør sammen smør og kremost med mikser til det er glatt. Rør gradvis inn melis vekselvis med sitronjuice/saft. Rør til det er tykt og kremet. Bre glasuren i et tykt lag oppå den avkjølte kaken, eller litt tynnere hvis du også vil ha på sidene.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Velegnet til frysing
Kilde: Rita