Tilbake

Marielles ostekake

Ingredienser  
1 eller 2 pk sitrongele (2 pk hvis du vil ha gelelokk på toppen)
1 pk Philadelphia ost
2,5 dl sukker
5 dl kremfløte
3 dl vann
1 ts vaniljesukker
1 pk Digestive kjeks
100 gram smør
Slik gjør du
1. Knus kjeksen sammen med smøret. Sett en ring fra en springform på et kakefat, fordel blandingen jevnt utover og press sammen.
2. Rør Philadelphiaosten sammen med sukkeret.
3. Kok opp 3 dl vann, og rør inn den ene pakken med sitrongele. Avkjøl.
4. Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukkeret.
5. Bland sammen gele og osteblandingen.
6. Bland inn kremen, men gjør dette forsiktig.
7. Hell blandingen over kjeksbunnen.
Slik kan du ha kaken, med litt pynt av appelsin, druer eller hermetiske mandariner, som er kjempegode.
Eller du kan lage den andre pakken med gele, her bruker jeg også 3 dl vann, slik at den blir hard.
Pass på at geleen er avkjølt, men ikke stiv, før du heller den over kaken.

Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn
Kilde: Marielle