Peanøttkake II |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 4 egghviter 4 dl sukker 3.5 dl grovhakkede peanøtter 27 finmalte ritz kjeks
Fyll: 1 pk fløte 1 ss melis
"Sjokoladen": 4 eggeplommer 4 ss sukker 80 g smør 150 g kokesjokolade |
|
Slik gjør du |
Kle en langpanne. Sett ovnen på 175 grader. Del eggene. Pisk egghviter og sukker til marengs. Rør i grovhakkede peanøtter og finmalt kjeks. Smør den ut i langpanna. Stek midt i ovnen til den er lyst brun, ca.20 min. Avkjøles. Kan godt stå natta over. Del den i 2 og ha på stivpisket krem og legg den andre halvdelen oppå.
Til sjokoladen smeltes smør og sjokolade over vannbad. Eggplommer og sukker piskes til sukkeret er oppløst. Pisk dette sammen og la det stå i kjøleskapet i 10 min. Ha dette på kaken.
|
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: da sku dåkk ha likt å veta |