Tilbake

Peanøttkake II

Ingredienser  
Bunn:
4 egghviter
4 dl sukker
3.5 dl grovhakkede peanøtter
27 finmalte ritz kjeks

Fyll:
1 pk fløte
1 ss melis

"Sjokoladen":
4 eggeplommer
4 ss sukker
80 g smør
150 g kokesjokolade
Slik gjør du
Kle en langpanne. Sett ovnen på 175 grader. Del eggene. Pisk egghviter og sukker til marengs.
Rør i grovhakkede peanøtter og finmalt kjeks.
Smør den ut i langpanna. Stek midt i ovnen til den er lyst brun, ca.20 min.
Avkjøles. Kan godt stå natta over.
Del den i 2 og ha på stivpisket krem og legg den andre halvdelen oppå.

Til sjokoladen smeltes smør og sjokolade over vannbad.
Eggplommer og sukker piskes til sukkeret er oppløst. Pisk dette sammen og la det stå i kjøleskapet i 10 min. Ha dette på kaken.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: da sku dåkk ha likt å veta