Marengskake med bringebær og kiwi |
|
Enkel og god kake av marengsbunn. Alle typer frukt og bær passer godt som pynt på denne kaken. Bunnen kan lages i god tid på forhånd. KJEMEGOD! |
Ingredienser |
|
4 store eller 5 små eggehviter (kjøleskapkalde) 3 1/2 dl sukker
Pynt 2-3 dl pisket krem 2-3 ts vaniljesukker Bringebær eller andre bær 3-4 kiwi (kan sløyfes) |
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene stive. Pisk i sukkeret litt av gangen. Ha røren i rund form 24 cm. Sett formen inn på nederste rille i 225 gr. Senk varmen til 50 gr og la den stå en halv time. Slå av ovnen og la kaken stå i ovnen til den er kald.
Dekk straks før servering med pisket krem og bær. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Mormor |