Tilbake

Eplesviskesmulekake

Inspirert av "Apple crumble", men med egen vri. Deilig som dessert eller til kaffen.
Ingredienser Bilde
Smuledeigen:
100 gr. hvetemel
100 gr. meierismør
50 gr. brunt sukker
50 gr. hakkede mandler

Fyllet:
4 store syrlige epler
15-20 svisker
4 ss. brunt sukker
saft av 1 appelsin
kaneldryss
Eplesviskesmulekake
Slik gjør du
Smuldre smør i hvetemel til finkornet. Bruk gjerne matmølle. Bland inn sukker og hakkede mandler.

Eplene skrelles, utkjernes og deles i båter. Sviskene grovhakkes. Bland frukt med sukkeret og legg i en ildfast form. Slå over appelsinsaften. Et generøst dryss med kanel tilslutt.

Dekk frukten med smuledeigen, og stek i ovn v. ca 180 gr. C i ca. 35 min. Eplene skal være myke og smuledeigen gylden og fin. La den avkjøle litt før du serverer med iskald vaniljesaus, eller myk vaniljeis, eller kanskje creme fraiche ?? Mmmmmm....deilig...........
Kilde: Sissel