Eplesviskesmulekake | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| Inspirert av "Apple crumble", men med egen vri.  Deilig som dessert eller til kaffen. | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									Bilde | 
								
							 
							
							
									Smuledeigen: 100 gr. hvetemel 100 gr. meierismør  50 gr. brunt sukker 50 gr. hakkede mandler
  Fyllet: 4 store syrlige epler 15-20 svisker 4 ss. brunt sukker saft av 1 appelsin kaneldryss | 
									 
									 | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Smuldre smør i hvetemel til finkornet. Bruk gjerne matmølle.  Bland inn sukker og hakkede mandler.
  Eplene skrelles, utkjernes og deles i båter. Sviskene grovhakkes. Bland frukt med sukkeret og legg i en ildfast form.  Slå over appelsinsaften.  Et generøst dryss med kanel tilslutt.
  Dekk frukten med smuledeigen, og stek i ovn v. ca 180 gr. C i ca. 35 min.  Eplene skal være myke og smuledeigen gylden og fin.  La den avkjøle litt før du serverer med iskald vaniljesaus, eller myk vaniljeis, eller kanskje creme fraiche ??  Mmmmmm....deilig........... | 
				 
				
				
					| Kilde: Sissel | 
				 
				
			 
		 |