Eplesviskesmulekake |
|
Inspirert av "Apple crumble", men med egen vri. Deilig som dessert eller til kaffen. |
Ingredienser |
Bilde |
Smuledeigen: 100 gr. hvetemel 100 gr. meierismør 50 gr. brunt sukker 50 gr. hakkede mandler
Fyllet: 4 store syrlige epler 15-20 svisker 4 ss. brunt sukker saft av 1 appelsin kaneldryss |
|
|
Slik gjør du |
Smuldre smør i hvetemel til finkornet. Bruk gjerne matmølle. Bland inn sukker og hakkede mandler.
Eplene skrelles, utkjernes og deles i båter. Sviskene grovhakkes. Bland frukt med sukkeret og legg i en ildfast form. Slå over appelsinsaften. Et generøst dryss med kanel tilslutt.
Dekk frukten med smuledeigen, og stek i ovn v. ca 180 gr. C i ca. 35 min. Eplene skal være myke og smuledeigen gylden og fin. La den avkjøle litt før du serverer med iskald vaniljesaus, eller myk vaniljeis, eller kanskje creme fraiche ?? Mmmmmm....deilig........... |
Kilde: Sissel |
|