Tilbake

Hyttekake

En enkel kake å bake på hytta. Passer til alle ovner (gassovn inkludert) Bytt gjerne ut syltetøy med bær/frukt.
Ingredienser  
4 eggehviter
3 dl sukker

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl fløte
2 ,5 dl sukker
3 ss smør

syltetøy eller friske bær/frukt
Slik gjør du
Stivpisk eggehviter med sukker. Ha røren i en liten langpanne med bakepapir. Stekes i ovnen på ca 180 grader i 40 min.

Varm opp eggeplommer sammen med sukker og fløte. Ha i smør til slutt. Avkjøl.

Del bunnen i 2 deler. Smør fyllet på den ene laget. Fyll på syltetøy eller bær/frukt- Legg på bunn på toppen igjen. Strø evnt med hakket sjokolade på toppen

Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Glutenfri, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Uten hvetemel
Kilde: lenevib