Tilbake

Flykræsjkake

Ingredienser  
4 eggehviter
1/2 ts eddik
3 dl sukker
1 ts bakepulver

4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1/2 dl ananasjuice

1-2 bokser fløte

Masse forskjellig frukt
Slik gjør du
4 eggehviter og 1/2 ts eddik, piskes stiv.
3 dl sukker og 1 ts bakepulver blandes og vendes forsiktig inn i den stive eggehviten.

Kaken settes inn i kald ovn, sett ovnen på 225 grader. Når ovnen har nådd temp, eller du ser marengsen har fått gyllen farve, slå av ovnen og la kaken stå til neste dag (til ovnen er kald)

GUL SAUS:
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1/2 dl ananasjuice
Varmes opp på svak varme til den tykner, skal ikke koke. Avkjøl.

Pisk 1-2 bokser med fløte til krem. Legg et godt lag med krem over marengsbunnen, strø på rikelig med fruktbiter i mange farver eller kun din yndlingsfrukt. Hell sausen over i striper.

NYTES!!
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: May-Britt