Ørjans banankake |
|
Veldig god kake :) |
Ingredienser |
Bilde |
225 g hvetemel 185 g sukker 2 ts natron 1 klype salt 2 1/2 dl moset bananer (ca 2 stk) 1 3/4 dl surmelk 1 dl olje 2 ts vaniljesukker 2 store egg smør eller bakepapir til formen |
|
|
Slik gjør du |
Mel, sukker, natron, vaniljesukker og salt blandes i en stor bolle. Melk, bananmos, olje og egg tilsettes og deigen røres sammen.
Fyll røren i en langpanne, 20x40cm, som er kledd med bakepapir.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30-40 minnutter.
La kaken stå cirka fem min før den løsnes forsiktig fra papiret og avkjøles på rist. Dryss på litt melis som pynt. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Rask å lage |
Kilde: ørjan pettersen |
|