Tilbake

Ørjans banankake

Veldig god kake :)
Ingredienser Bilde
225 g hvetemel
185 g sukker
2 ts natron
1 klype salt
2 1/2 dl moset bananer (ca 2 stk)
1 3/4 dl surmelk
1 dl olje
2 ts vaniljesukker
2 store egg
smør eller bakepapir til formen
Ørjans banankake
Slik gjør du
Mel, sukker, natron, vaniljesukker og salt blandes i en stor bolle. Melk, bananmos, olje og egg tilsettes og deigen røres sammen.

Fyll røren i en langpanne, 20x40cm, som er kledd med bakepapir.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30-40 minnutter.

La kaken stå cirka fem min før den løsnes forsiktig fra papiret og avkjøles på rist.
Dryss på litt melis som pynt.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Rask å lage
Kilde: ørjan pettersen