Tilbake

Konfektkokoskake med svisker

En nyydelig ! konfektkake, mektig. Kan varieres med bringebær på toppen istedenfor svisker-blir da friskere.
Ingredienser Bilde
4 eggehviter
2 dl melis
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl kokosmasse

Glasur:
4 eggeplommer
1 dl fløte
1/2 dl farin
1 ts vaniljesukker

3/4 pose svisker
litt vann
resten av fløten
Konfektkokoskake med svisker
Slik gjør du
Stivpisk eggehvitene, bland de tørre ingrediensene og vend i hvitene. Stekes i 24 cm form nederst i ovnen ved 175 grader i ca 25 min. Det gjør ingenting om den er litt fuktig, det blir en saftig kake.

Bland alle ingrediensene til fyllet, utenom vaniljesukkeret, i en tykkbunnet kasserolle. Varm forsiktig til kremen er tykk- den skal ikke koke. Avkjøl litt og ha i vaniljesukkeret. Pisk opp kremen til lysegul og luftig.

Kok sviskene møre (4-5) minutter i litt vann. Avkjøl.
Pisk resten av fløten stiv.
Ha eggekremen på kaka, pynt med kremklatter og legg oppå godt avrente svisker. Sett kaldt til servering.
Spesielle egenskaper
Glutenfri
Kilde: Sweet sugar